Crtaju zebre, više vremena "za krug oko Slavije"

Posle skoro pet meseci radova, koji su prouzrokovali gužve i zastoje, kružni tok oko Trga Slavija i Bulevara oslobođenja biće prohodni za saobraćaj od četvrtka.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 14.11.2017.

13:48

Crtaju zebre, više vremena
Foto: Beobuild

Rekonstrukcija kolovoza bila je juče skoro u potpunosti završena. Radnici su privodili kraju iscrtavanje oznaka na ulicama i postavljanje saobraćajne signalizacije, a obeleženi su i novi pešački prelazi u svim ulicama koje ulaze u kružni tok.

Radi rasterećenja i smanjenja zastoja, oni su pomereni na rastojanje od više desetina metara od samog trga, pri čemu je najdalje premeštena "zebra" u Ulici kralja Milana. Radi bezbednosti svih učesnika u saobraćaju ovaj pešački prelaz dobio je i semafor, pišu Večernje novosti.

To znači da će pešacima biti potrebno više vremena za "krug" oko Slavije nego pre rekonstrukcije.

U četvrtak, inače, ističe ugovoreni rok za završetak rekonstrukcije, a prema ranijim najavama, podrazumeva se i puštanje u rad tramvaja i trolejbusa kao i svih drugih vidova gradskog prevoza na Slaviji. Okončanje radova koji se ne odnose na sam kolovoz, kako saznajemo, najverovatnije će "probiti" dogovoreni termin.

Juče su se obavljali i finalni radovi u Bulevaru oslobođenja, pa je tako završeno asfaltiranje glavne saobraćajnice koja povezuje centar grada sa Autokomandom.

Muzička fontana na Slaviji prekjuče je ponovo puštena u rad, a vodene mlaznice opet bacaju vodu uvis unutar mermernog bazena. Fontana bi punim kapacitetom ponovo trebalo da počne da radi u četvrtak, kada Slavija i Bulevar oslobođenja budu u funkciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: