Još jedan grad dobija kružni tok, spremite se

Prestonica Vojvodine uskoro bi trebalo da dobije prvi kružni tok, u čijem centru će biti i – fontana.

Srbija

Izvor: 021.rs

Utorak, 14.11.2017.

09:36

Još jedan grad dobija kružni tok, spremite se
Foto: Thinkstock

Kružni tok sa fontanom trebalo bi u bliskoj budućnosti da bude izgrađen u neposrednoj blizini Spensa, tačnije na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice, saznaje 021.

Ovo će biti prva kružna raskrsnica u Novom Sadu sa fontanom, a da li će imati muzičke i svetleće elemente, kao poznata fontana na Slaviji u Beogradu, biće poznato nakon što firma koja dobije posao projektuje njen budući izgled.

Prema konkursnoj dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, sam centar kružne raskrsnice neće biti klasičan krug, već će imati oblik lista. Projektantska kuća koja će dobiti posao će istovremeno napraviti i projekat saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže i javne rasvete u ovom delu Novog Sada.

Tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije otvoren je do 11. decembra.

O projektu kružnog toka na Limanu II govori se već nekoliko godina, a lokalni urbanisti su predložili da se gradnjom kružne, umesto klasične raskrsnice reši ukrštanje Bulevara cara Lazara i Fruškogorske pošto je procenjeno da sadašnja raskrsnica ne obezbeđuje dobar i pregledan protok saobraćaja.

Takođe, zbog gradnje obližnjeg tržnog centra "Promenada" i Naučno-tehnološkog parka očekuje se i gušći saobraćaj na ovoj lokaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: