Snimak obišao Srbiju: Problem u kružnom toku VIDEO

Samo nekoliko sati pošto je u Užicu otvoren kružni tok, prvi u gradu, napravljen je i prvi saobraćajni prekršaj.

Srbija

Izvor: Blic

Sreda, 08.11.2017.

11:51

Snimak obišao Srbiju: Problem u kružnom toku VIDEO
Foto: YouTube Screenshot

Strahovanja da bi užički vozači, nenaviknuti na ovakve vrste raskrsnica, mogli napraviti kurcšlus na kružnom toku pre nego što "obnove gradivo", odmah po njegovom puštanju u saobraćaj pokazala su se kao opravdana, a ovaj video-snimak već je "obišao" domaće društvene mreže.

Osnovno pravilo u kružnom toku je da se prilikom ulaska u raskrnicu mora voziti u desnu stranu, ali je jedan od vozača usmerio automobil u suprotnom smeru.

Ne samo da je skrenuo levo i vozio u susret automobilima koji su se pravilno kretali, već je iz raskrsnice izašao trakom predviđenom za ulazak u tok, a ne za izlazak iz kružnog toka.

Možda bi se prekršaj i mogao tolerisati da pravila vožnje na kružnom toku nisu regulisana sa čak 60 saobraćajnih znakova i jasno iscrtanom horizontalom signalizacijom.

Izgradnju kružnog toka na raskrsnici Omladinske i Ulice Nikole Pašića, uz postavljanje dva parkinga i asfaltiranje mosta preko Đetinje, sa 50 miliona dinara finansirali su "Putevi Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

7 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: