Turci voze kroz Srbiju, zaobilaze Rumune

Srbija kargo saopštila je da je turska firma Turkrail iz Istanbula odlučila da prvi kontejnerski voz otpremi putem kroz Srbiju.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 03.11.2017.

12:08

Turci voze kroz Srbiju, zaobilaze Rumune
Foto: Thinkstock

Turska se na ovaj put odlučila umesto dosadašnjeg konkurentnog pravca, koji vodi preko Rumunije,

"Ovaj test voz saobraća iz turskog terminala Halkali do austrijskog terminala Wiencont u Beču. Za sada, prema predviđenoj dinamici, nedeljno će saobraćati dva voza kroz Srbiju, sa tendencijom povećanja frekvencije saobraćaja", piše u saopštenju.

Srbija Kargo navodi da je angažovao i specijalnu službu obezbeđenja, koja će pratiti svaki voz, čime će se, kako ocenuju, dodatno potvrditi sigurnost prevoza robe preko Srbije i dokazati konkurentnost srpskog železničkog koridora, kada su u pitanju prevozi iz Turske za zemlje zapadne Evrope i obratno."Bezbednost, kvalitet, ekonomičnost i kraći put preko kraka železničkog Koridora 10, koji vodi kroz Srbiju, ; predstavljaće pozitivan signal za sve potencijalne komitente, koji imaju potrebu transporta robe iz pravca istoka ka zapadu", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: