"Značajni koraci, to je podstaklo turske firme"

Premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednik skupštine Turske Ismail Kahraman ocenili su da je bilateralna saradnja u usponu, saopštila je Vlada Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.10.2017.

19:04

Foto: Thinkstock, ilustracija

Brnabić i Kahraman ocenili su da postoje dobri uslovi za unapređivanje ekonomskih veza, naročito posle posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji.

Brnabić je rekla da su Srbiji naročito važni sporazumi Srbije i Turske u domenu poljoprivrede i trgovine i da će Vlada Srbije nastojati da obezbedi još povoljniju klimu za buduća turska ulaganja.

Za unapređenje odnosa od velikog je značaja potpisani Protokol o saradnji dva parlamenta, koji će olakšati saradnju na poljima kulture, ekonomije i bezbednosti, istakla je turska strana, navodi se u saopštenju.

Kahraman je izjavio da su u poslednjih nekoliko godina u srpskoj ekonomiji učinjeni značajni koraci zahvaljujući reformama Vlade Srbije što je podsticaj za sve turske kompanije koje žele da posluju u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je zaključeno da će obe zemlje raditi na očuvanju zajedničkog kulturnog nasleđa, kroz restauracije spomenika kulture u Beogradu, Golupcu i Novom Pazaru, a za koje je tokom Erdoganove posete Srbiji potpisan protokol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: