Karić: PKB? Zainteresovan sam za sve

Srbija je lokomotiva razvoja celog regiona, ocenio je predsednik BK grupacije i Udruženja industrijalaca Srbije Bogoljub Karić.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.10.2017.

17:48

Karić: PKB? Zainteresovan sam za sve
Foto: Tanjug, arhiva

"Danas više ne važi da moramo da uskočimo u poslednji vagon ili voz. Srbija je lokomotiva koja vuče čitav region za sobom ka EU. Možemo da budemo ponosni da smo uspeli za par ovih godina da potpuno promenimo sliku i privredu",kazao je Karić na 17. Ekonomskom samitu Srbije pod nazivom "Mapa puta ka unapređenju konkurentnosti".

"Srbiju danas više ne zaobilaze najveće kompanije iz Evrope i sveta, već naprotiv, dolaze u našu zemlju zato što je ona stabilna i kvalitetna država", rekao je Karić.

Srbija, dodao je, ima i kvalitetnu radnu snagu.

Prema njegovom mišljenju, potrebno je u Srbiji podstaći privatni biznis, više porodičnih preduzeća, kao što je slučaj u Italiji ili Nemačkoj, gde su ona stub privrede.

Upitan da li je i dalje zainteresovan za kupovinu PKB, Karić je rekao da polaže veliku nadu u srpsku poljoprivredu.

Za njega je to, kaže, "fabrika bez krova" koji bi u Srbiji godišnje mogla da proizvede miliajrde evra.

"Zainteresovan sam za sve što može da pokrene razvoj naše zemlje, za izgradnju jeftinih stanova, razvoj agroindustrije, a spreman sam da stavim na raspolaganje svoje iskustvo u korist zemlje", rekao je Karić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: