Zašto nema očekivanog rasta BDP-a Srbije?

U svom najnovijem izveštaju za Evropu i centralnu Aziju, Svetska banka smanjila je projekciju rasta srpskog BDP-a sa 3 na 2,3 odsto godišnje.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.10.2017.

17:34

Zašto nema očekivanog rasta BDP-a Srbije?
Foto: Thinkstock

O2 TV istražuje zašto nije došlo do očekivanog rasta i kako on može biti veći u 2018.

Očekivali smo 3 odsto, a po svemu sudeći stići ćemo do 2, 3 odsto BDP-a. Svetska banka Srbiji za 2018. sada predviđa rast od 3, naspram ranije očekivanih 3,5 odsto.

U izveštaju Svetske banke piše da zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji u budžetu sada višak para, ali da će rast ekonomije biti manji zbog oštre zime, kasnije letnje suše i smanjenih investicija.

Najavlia je i premijerka ove slabije rezultate. Pokušali smo na ekonomskom forumu da saznamo zašto.

Iako smo imali dogovor da nam premijerka odgovori na pitanje zašto je rast manji od očekivanog, ona je skup napustila na zadnji izlaz, a iz njenog PR tima su nam saopštili da nema ništa novo da kaže pa da se zato neće oglašavati tim povodom još uvek.

Pre toga Ana Brnabić je o privrednom rastu rekla: "Srbija sada ima zdrave osnove na kojima može da gradi održivi dinamični privredni rast."

Na koji način? Odgovori su jednoglasni.

Opširnije pogledajte u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: