Usvojen rebalans, u niškoj kasi više novca

Veće grada Niša usvojilo je rebalans budžeta za prvih devet meseci ove godine i iznos gradske kase uvećan je za 114 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.10.2017.

15:43

Usvojen rebalans, u niškoj kasi više novca
Foto: Thinkstock

Kako se nabvodi, iznos u kasi je uvećan sa prvobitno planiranih bezmalo 10 milijardi na 10,1 milijardu.

Prema rečima sekretara Sekretarijata za finansije Danijele Spasojević, povećanje od 114 miliona odnosi se na transfere koje je grad dobio od Ministarstva trgovine i turizma, od Ministarstva kulture i Ministarstva omladine i sporta, kao i zbog donacije kompanije Jura i NLB banke.

Spasojević je kazala da su prihodi grada u periodu od januara do septembra iznosili 5,5 milijardi što je 82,8 odsto od planiranog iznosa, dok su rashodi iznosili 5,2 milijarde ili 79 odsto od planiranih.

Ona je kazala da su u odnosu na isti period prošle godine prihodi uvećani za 400 miliona dinara, a rashodi smanjeni za 300 miliona dinara.

Prema njenim rečima, likvidnost budžeta je na zadovoljavajućem nivou, grad sve obaveze prema zaposlenima i dobavljačima izmiruje na veme, a prisutan je i trend stalnog uvećanja prihoda.

Spasojević je dodala da se grad Niš ove godine nije zaduživao, što nije bio slučaj prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: