Nijedna ponuda za Pionirski grad, sve se odlaže

Preuređenje Sportsko-rekreativnog centra "Pionirski grad" biće prolongirano, jer na tender za izradu urbanističkog projekta nije pristigla nijedna ponuda.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 23.10.2017.

09:25

Nijedna ponuda za Pionirski grad, sve se odlaže
Foto: Thinkstock

S obzirom na to da zainteresovanih projektanata nije bilo, postupak će u narednom periodu biti ponovljen.

Planovi za kompletno preuređenje SRC "Pionirski grad" moći će da se sprovedu u delo tek ukoliko nadležne institucije daju zeleno svetlo, jer je područje pod zaštitom. Nakon što se izradi i odobri studija izvodljivosti planiranih objekata, pristupiće se gradnji, a najverovatnije na proleće 2019. godine. Preduslov je da za iduću javnu nabavku bude zainteresovana bar jedna firma, pišu Večernje novosti.

“Postoje vrlo strogi uslovi Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture i Zavoda za zaštitu prirode, koji su definisali prostorna ograničenja. Zbog toga se ne može pouzdano reći koje sve sadržaje na otvorenom će kompleks moći da ponudi. Tek nakon usvajanja urbanističkog projekta znaće se kako će definitivno izgledati novo lice "Pionirskog grada", kažu iz Sekretarijata za investicije.

S obzirom na to da je, kako tvrde iz grada, najveće interesovanje za izgradnju objekata za smeštaj dece, najpre će biti započeta izgradnja ovih sadržaja.

“Prvo ćemo raditi paviljone, koji će biti namenjeni rekreativnoj nastavi i kampovima. Radovi na paviljonima će otpočeti odmah nakon završetka dokumentacije, a trajaće minimum godinu dana”, kažu iz grada.

Radovi će obuhvatati rekonstrukciju centralne zgrade, objekata za edukaciju, zabavu i sportske aktivnosti i novih otvorenih sportskih terena. Takođe, u planu je i zamena postojećih paviljona za smeštaj dece i postojećeg staklenika, kao i izgradnja bazena sa pratećim sadržajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: