Srpski biznismen kupuje Merkator u Srbiji?

Srpski biznismen Miodrag Kostić, koji je u Sloveniji investirao u nekretnine, turističku industriju i bankarstvo, zainteresovan je i za kupovinu „Merkatora S“.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.10.2017.

08:40

Srpski biznismen kupuje Merkator u Srbiji?
Foto: Tanjug, arhiva

Merkator S je deo maloprodajnog lanca „Agrokora“ u Srbiji, ključne kompanije koja u toj zemlji posluje u okviru slovenačkog „Merkatora“, piše slovenački portal „Siol“.

Pozivajući se na neimenovane izvore, slovenački portal piše da je Kostić poslednjih nekoliko nedelja od austrijskih i italijanskih banaka otkupio njihove potražnje prema „Merkatoru“ za oko 28 miliona evra.

Pri kraju su i njegovi pregovori s konzorcijumom banaka koje su Merkatoru dale kredit za kupovinu još 14 miliona evra potražnje prema „Merkatoru“, navodi portal.

Prva Kostićeva investicija u Sloveniji bila je kupovina hotela „Kempinski“ u Portorožu za 24 miliona evra 2015. godine, a jedan je od većih deoničara „Gorenjske banke“, u kojoj želi da otkupi većinski vlasnički udeo od slovenačkih fondova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: