Španija plaši uoči važnog sastanka ECB

Evro je ojačao na jednonedeljni maksimum budući da je splasnula zabrinutost investitora zbog političke neizvesnost.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.10.2017.

09:23

Španija plaši uoči važnog sastanka ECB
Foto: Thinkstock

Politička neizvesnost je proizašla iz Španije uoči sastanka monetarnog odbora ECB-a iduće nedelje na kom se očekuje objava plana za smanjenje višegodišnjih stimulativnih mera.

Evro je ojačao 0,4 procenta na 1,1837 dolara, na najviši nivo od prošlog petka.

Evropska centralna banka će 26. oktobra, prema mišljenju analitičara koje je anketirao Rojters, objaviti početak smanjenja mesečne kupovine obveznica sa trenutnih 60 milijardi na 40 milijardi evra od januara.

U međuvremenu, dolar je oslabio u odnosu na jen, pri čemu je tržište pažnju usmerilo na izbor sledećeg predsednika Federalnih rezervi i na izbore u Japanu ovog vikenda.

Prinosi na dvogodišnjih američke hartije su porasli na najviši nivo od novembra 2008. godine u sredu, iako su prinosi na desetogodišnja dospeća pali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: