BG: Kraj agonije, iz "smrdljivih" zgrada u Blok 72

Petnaestak porodica iseljenih iz stanova sa otrovnim materijama na Novom Beogradu dobilo ključeve novih stanova u višespratnicama u Bloku 72.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 19.10.2017.

11:18

BG: Kraj agonije, iz
Foto: Graðevinska direkcija Srbije

Izgradnja novih zgrada u Bloku 72, na Novom Beogradu, zidanih kao zamena za "smrdljive" zgrade u kojima su pronađene otrovne materije završena je, pišu Večernje novosti.

Petnaestak kupaca koji su, pre tri godine, zbog fenola pronađenog u zidovima, napustili svoje domove već je dobilo ključeve nekretnina.

Konačno rešenje afere "smrdljive zgrade" i namirivanje stanara koji su kupili nebezbedne kvadrate je pri kraju.

Od 199 porodica koje su se zbog opasnih materija iselile iz kupljenih stanova, 53 su rešile da pruže drugu šansu istom investitoru - Građevinskoj direkciji Srbije i sačekaju izgradnju identičnih zgrada nekoliko metara dalje. Ostali su se odlučili ili za raskid ugovora i povraćaj novca ili za drugu nekretninu u vlasništvu Građevinske direkcije Srbije.

Stanari koji su dobili ključeve novih nekretnina od GDS, koje smo zatekli u naselju Dr Ivan Ribar, kažu da samo žele da što pre zaborave čitavu aferu.

"Ne mogu da kažem da smo do kraja zadovoljni, jer je agonija trajala, ispostavilo se, nekoliko godina", rekla je jedna od stanarki koja još sređuje svoj stan u novoj zgradi.

"Izgubila sam mnogo vremena zbog ove kupovine, ali bitno je da smo na kraju dobili, nadam se, bezbedne stanove", dodaje ona.

Osim vremena, naša sagovornica kaže i da je izgubila mnogo novca koji nije uspela do kraja da povrati.

"Iz stana smo izašli sa stvarima koje smo mogli da ponesemo sa sobom", objašnjava.

"Naša najveća ulaganja, kao što su ugradni nameštaj, stolarija, parket, nismo mogli da ponesemo, a troškovi nam nisu refundirani", priča ona.

Osim stanara iz ulaza iz zgrade 1A, u tek sagrađene višespratnice uselili su se i novi stanari. Oni sa kojima smo razgovarali kažu da nisu sumnjičavi prema investitoru, jer veruju da nakon velikog gafa, novi objekti mogu da budu samo kvalitetniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: