"Za Agrokor Jankovićev recept, nikako u delove"

Urednica magazina Biznis Radojka Nikolić ocenila je da je previše optimistična najava da bi ozdravljenje Agrokora moglo da bude do proleća.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

07:15

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Nikolić je za RTS kazala da je Agrokor jako opterećen dugovima, koji ukupno iznose između pet i po i šest milijardi evra, kao i tužbama Sberbanke Arbitražnom sudu u Londonu, kao najveći zajmodavac sa skoro 1,2 milijarde evra duga.

“Agrokor je u velikom problem što se tiče ukupnih dugovanja, sve manje je robe, dobavljači se sve teže plaćaju. Dijamant i Frikom u Srbiji uspešno posluju, to pokazuju podaci za devet meseci ove godine, Merkator nešto slabije, ali Merkator ima zaštitu koju su još Slovenci stavili da Agrokor ne može da raspolaže njegovom imovinom do 2021.”, objasnila je Nikolić.

Na pitanje šta bi bilo najbolje rešenje za Agrokor, kaže da je u tom smislu možda najbolje rešenje koje je ponudio Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane i čovek koji je dugo bio na čelu Merkatora.

“On kaže da je najracionalnije rešenje da polovinu duga Agrokora banke oproste a da se za polovinu izdaju akcije koje će moći da se naplate kada se kompanija oporavi. Isto to bi trebalo da urade i dobavljači. Loše rešenje bi bilo da se prodaje po delovima, nego da se proda cela kompanija, jer će prodaja po delovima uništiti kompaniju”, objasnila je Radojka Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: