Ramljak u BG sa Ljajićem, nema veze s hapšenjima

Poverenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak boravi u Beogradu gde se sastao se sa ministrom Rasimom Ljajićem i direktorima Agrokorovih kompanija u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

15:54

Ramljak u BG sa Ljajićem, nema veze s hapšenjima
Foto: Tanjug, arhiva

Tema sastanka koji je trajao oko sat i koji je održan u Vladi Srbije bila je stanje Agrokorovih kompanija koje posluju u Srbiji.

Ishod sastanka još nije poznat jer učesnici se nisu obratili medijima, najavljeno je da će u toku dana iz Vlade Srbije biti izdato saopštenje.

Iako je bilo najavljeno učešće ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, on nije prisustvovao ovom sastanku.

Iz kabineta ministra trgovine rečeno je da dolazak Ramljaka u Beograd nije povezan sa policijskom akcijom u Agrokoru u Hrvatskoj i da je sastanak dogovoren nekoliko dana pre privođenja nekadašnjeg rukovodstva.

Ne zna se ni da li je na sastanku bilo reči o žalbi koju je Ramljak podneo na odluke privrednih sudova u Beogradu i Zrenjaninu povodom slučaja Agrokor.

Ti sudovi su odbili zahtev koji je podeno privremeni zastupnik Agrokora da kompanije koje posluju u sastavu Agrokora u Srbiji budu obuhvaćene takozvanim Leks Agrokoror, što bi značilo da imovina tih kompanija može da se koristi i u inostranstvu.

Sredinom septembra Ramljak je podneo žalbe na takve odluke sudova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: