"Srpske paštete u Africi, nisu znali šta je to"

Nelt grupa objavila je da je ove godine proširila poslovanje na tržište Kosova.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

11:36

(Foto: Thinkstock)

Direktor razvoja biznisa Nelt grupe Milan Radivojević izjavio je na konferenciji za novinare da je za sledeću godinu planirana ekspanzija i u Albaniju.

Reč je o, kako je naveo, tržištu koje nudi velike mogućnosti za poslovanje i ocenio ga kao vrlo perspektivno za srpske kompanije.

Plan kompanije je i dalje širenje na afričkom kontinentu, gde već izvoze proizvode iz Srbije u Angolu, Zambiju i Mozambik, kazao je Radivojević.

Vrlo je interesantno da u Africi nisu znali šta je pašteta, rekao je on.

"Išli smo sa paštetom i hlebom po Angoli i objašnjavali šta je i prihvatili su, tako da sada Neoplantine paštete iz Srbije jedu i tamo", kazao je Radivojević.

Sličnu situaciju su, kako je naveo, zatekli i u susednoj Albaniji, gde takođe nemaju običaj da u ishrani koriste paštetu.

Reč je o zemlji u kojoj dominira italijanska kuhinja, kao i morski specijaliteti, kazao je Radivojević i dodao da je to potpuno otvorena zemlja za investicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: