Direktna banka kupila Pireus

Direktna banka AD Kragujevac saopštila je da je zaključila ugovor o kupovini Pireus banke AD Beograd.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

10:11

Direktna banka kupila Pireus
(Foto: Thinkstock)

Kupovina Pireus banke, kako se precizira, uslovljena je uobičajenim korporativnim i regulatornim dozvolama, uključujući i one koje izdaje Narodna banka Srbije.

Ukoliko sve saglasnosti budu pribavljene u skladu sa očekivanim, Direktnu banku će u 2018. godini činiti oko 60 ekspozitura dok će klijente usluživati više od 800 zaposlenih, što će dovesti do jačanja kako prodajne mreže i kapaciteta Direktne banke, tako i do nastavka jačanja pozicije koju banka ima na tržištu.

Vrednost imovine Direktne banke, navodi se, iznosiće više od pola milijarde evra.

Očekuje se da će Pireus banka postati deo Direktne banke do kraja prvog kvartala 2018. godine, po pribavljanju svih neophodnih saglasnosti nadležnih organa, navodi se u saopštenju Direktne banke.

Nije naveden iznos transakcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: