Palma: Obećavam aerodrom, a radosna vest je...

Jagodina će imati aerodrom i Vazduhoplovnu akademiju, a početkom novembra biće otvorena Fabrika aviona, kaže predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.10.2017.

18:33

Palma: Obećavam aerodrom, a radosna vest je...
Foto: Tanjug/Dušan Anièiæ

"Danas je prestiž u svetu imati aerodrom. Međutim, nije samo dovoljno imati aerodrom - to ćemo imati - obećavam za četiri godine i na naš aerodrom će moći da slete avioni do 90 putnika", rekao je Marković na svečanoj sednici Skupštine grada povodom 17. oktobra Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu.

"I da vam kažem jednu radosnu vest, od 5. do 10. novembra otvaramo fabriku aviona u Jagodini. Oprema se seli iz Kraljeva u Jagodinu i biće zaposleno 100 mladih radnika", rekao je Marković.

Naš plan je da za nekoliko godina ovde bude i Vazduhoplovna akademija da iz celog sveta dolaze ovde studenti na obuku da se obučavaju da voze avione.

Na taj način i grad će imati korist, tako što će ti budući piloti stanovati u Jagodin, a po pravilu su studenti iz bogatih porodica iz celog sveta, kaže on.

Kada je reč o Fabrici aviona, obezbedili smo njivu za izgradnju fabrike aviona, pored aerodroma, na Štipljanskom putu, a trenutno lokacija Fabrike za izgradnju aviona nalazi se u krugu bivšeg "Plavog ključa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: