Tomislav Nikolić: Kinezi daju šansu nama i Evropi

Inicijativa Pojas i put razvojna je šansa za Evropu, za Srbiju i za kineski narod, kaže predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju s Kinom Tomislav Nikolić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.10.2017.

10:04

Tomislav Nikolić: Kinezi daju šansu nama i Evropi
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je rekao, Kina će u Srbiji naći najvećeg prijatelja i razumevanje za svoje inicijative i predloge.

"Srbija je otvorena za sve investitore i spremni smo da ponudimo najpovoljnije uslove, što je politika Vlade Republike Srbije, a podržavam inicijativu vaših privrednika da u Srbiji ulažu u infrastrukturu, saobraćaj, energetiku, turizam, kao i da podstiču unapređenje kulturnih veza između naših naroda", rekao je Nikolić na sastanku sa predstavnicima Međunarodne privredne komore NR Kine za privatni sektor.

Kako je rekao predsednik Međunarodne privredne privatne komore Sun Janjun, glavni razlog njegovog ponovnog dolaska u Srbiju jeste produbljivanje međusobnih privrednih i kulturnih oblika saradnje, saopšteno je iz Nacionalnog saveta.

"Srbija je ključna država u kineskoj inicijativi 'Pojas i put'. Želimo da razvijemo naše kulturne, turističke i privredne veze kroz konkretne projekte jer vaša zemlja ima veliki potencijal i mi to želimo da pokažemo kineskom narodu", rekao je Sun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: