Novi nameti na Kopaoniku, spremite i do 1.000 RSD

Ako krećete vozilom put Kopaonika, pripremite od 150 do 1.000 dinara za šleper sa prikolicom, da biste platili ekološku taksu, koja se od jutros naplaćuje.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.10.2017.

18:42

Novi nameti na Kopaoniku, spremite i do 1.000 RSD
Foto: Screenshot/O2

Taksa se naplaćuje na sva tri prilaza ovoj planini.

Vozači su uglavnom zatečeni ovim nametom, a neki smatraju da je opravdano naplaćivati je, drugi veruju da nije pohvalno naplaćivati nešto što je prirodno da ljudi vide.

U nacionalnom parku Kopaonik kažu da će novac od ekoloških taksi biti deponovan na posebnom računu

Kako kaže direktor Nacionalnog parka Kopaonik Bojan Milosavljević, novac će se koristiti za uređenje pešačkih staza, izletišta, obeležavanje, izdavaštvo, snimanje filmova, seminara.

Cena ulaska vozilom je 150 dinara za neograničeni broj dana ukoliko vozilo ne koristite do povratka sa planine, ulaz za autobuse je 500 dinara, a za šlepere 1.000 dinara dnevno.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: