"Laž do laži, nema stvari koja me toliko zabolela"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su ga teško pogodili komentari o tome da je najavljivano povećanje plata i penzija malo.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.10.2017.

10:55

Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Vučić je na konferenciji za novinare kazao da Srbija nikada nije imala ovakvo stanje u državnoj kasi, a da je opet toliko nezadovoljnih i negativnih komentara na najavljeno povećanje penzija od pet odsto i plata od deset odsto.

“Nismo imali nikada. Imali smo 2005. godine kada smo pola države prodali, ali uz 1,2 milijarde evra kamata nismao imali taj slučaj a sada se dešava, toliko radite, penzioneri će dobiti uvećanje 5 odsto, a onda čujete pitanje sa državne televizije kažu malo, očekivali smo više, nemam odgovor na to”, kazao je Vučić.

“Kažu - malo je 10 odsto povećanja plata, molim vas, prekinite da lažete”, kazao je on i naveo da će nastavnik u srednjoj školi i učitelj za 11 odsto imati više nego pre smanjenja, “govorim o kumulativnom povećanju u tri godine”.

Isto tako, naveo je, lekari i medicinske sestre 10 odsto više nego što su ikada imali, zaposleni u sferi socijalne zaštite 9 do 10 odsto, vojnici i policajci, poreznici za 10 odsto veće.

“Što ne kažete da će plate biti nešto manje samo onima koji rade u ovoj zgradi, onima koji rade u skupštini sa Majom Gojković i u vladi sa Anom Brnabić."

Kako je kazao, plate će u januaru biti 450 evra, a bile su 350.

“Budite pošteni pa kažite da li smo radili 20 odsto više pa smo zaradili 20 odsto više? Jesmo, radili smo 5-10 odsto više a za ostalo je zahvaljujući odgovornosti i disciplini, vladi, sve ono što smo uspeli da napravimo i opet ne valja”, kazao je predsednik Srbije.

“U kojoj je to zemlji malo povećanje od 10 odsto? Je l to Nemačka? Kazaće imaju velike plate, pa radili su i zaradili. Mi nismo ni radili ni zaradili, sad radimo i zarađujemo malo više, moraćemo da radimo i zarađujemo mnogo više. Samo laž do laži, ne postoji stvar koja me je toliko zabolela”, kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

261 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: