"Srbija se bori da dostigne nivo iz 1989."

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da su vlade u kontinuitetu, od 2012. godine, postigle značajne rezultate.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.10.2017.

10:10

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

On je istakao da su dobri rezultati postignuti pre svega u ekonomskim reformama i konsolidaciji finansijskog sistema, dok je poboljšana i spoljnopolitička pozicija Srbije.

Dačić je za TV Pink rekao da se napredak u ekonomskim reformama vidi i kroz predstojeće povećajne plata i penzija.

"Sigurno da će biti onih koji će reći da nije dovoljno. Naravno da ništa nije dovoljno. Gledao sam statistike iz ranijih perioda, mi se borimo da dostignemo nivo društvenog proizvoda iz 1989. godine. Mnogo nam je potrebno da bismo povratilli taj nivo, ali mogli smo u još goru situaciju", rekao je Dačić.

On je dodao da 2012. godine Srbija nije mogla da finansira budžetski deficit, dok je stepen zaduženosti zemlje bio daleko iznad predvidjenog.

Dačić je rekao, da ideološki, iz levičarskog ugla, misli sve najgore o medjunarodnim finansijskim institucijama, ali da je odredjen nivo saglasnosti sa MMF-om neophodan.

"Prisustvo MMF-a je korisno, jer daje portvrdu da je sistem koji se gradi u skladu sa medjunarodnim standardima", podvukao je Dačić i dodao da su pored fiskalne konsolidacije veoma značajne i strane investicije u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: