"Za 100 dana zadržali stabilnost državne kase"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je u 100 dana rada vlade Srbija zadržala kontinuitet i stabilnost državne kase.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 13.10.2017.

08:23

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

"Postoji politička, ekonomska i finansijska stabilnost. Državna kasa je mirna - stabilna, a stabilnost je jako važna. Nema investicija, nema ekonomije i nema rasta bez stabilnosti", kazala je Zorana Mihajlović za Radio-televiziju Srbije.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije odluke donosi na uobičajen način vodeći računa o ekonomskoj politici.

Navela je da je nezaposlenost pre tri i po godine bila 26 odsto, a danas je 11,2. "Mnogo je bolja nego što je bila", rekla je ona.

Govoreći o infrastrukturi u Srbiji, Zorana Mihajlović je rekla da su napravljeni veliki pomaci, ali da infrastruktura mora i može biti bolja.

"Srbija treba da bude prešpartana koridorima i putevima", kazala je ona i ocenila da je neophodno brže sprovesti strukturne reforme javnih preduzeća.

Ona je rekla da posle 10 godina Srbiji pada javni dug i da to nije samo, kako bi neki rekli, zbog toga što nije potrošen novac za investicije i što se ne ulaže dovoljno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: