"Na 'slatkim mukama', para ima, fale projekti"

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su većinom glasova izveštaj o izvršenju budžeta pokrajine u prvih šest meseci 2017. godine.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2017.

14:28

Foto: Thinkstock

U uvodnim izlaganjima je rečeno da je od početka godine izvršeno 36,5 milijardi dinara ili oko 57 odsto ukupnog obima budžeta, koji je planiran u iznosu od 63,6 milijardi dinara.

Opozicioni poslanici su upozorili da od pomenutog iznosa, oko 30 milijardi predstavljaju tekuća sredstva, a 5,7 milijardi preneta sredstva.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je uoči početka sednice kazao da je pokrajinska administracija trenutno na "slatkim mukama", jer je zbog porasta prihoda od poreza na dobit i zarade, Vojvodini treba više projekata da bi mogla da realizuje budžet u većoj meri.

Poslanici opozicionih stranaka u Skupštini Vojvodine ipak su žestoko kritikovali izveštaj o izvršenju budžeta Vojvodine, navodeći da on pokazuje "bahato ponašanje vlasti i nedomaćinsko poslovanje".

Iz Demokratske stranke su ocenili da izveštaj pokazuje "katastrofalne rezultate" u oblasti kapitalnih ulaganja, vodoprivrede i eneregtike, gde je stepen izvršenja svega pet odsto, a u oblasti malih i srednjih preduzeća čak nula odsto izvršenja.

Opoziciona Srpska radikalna stranka kritikovala je izveštaj navodeći da se iz njega vidi da je najveći deo sredstava otišao na "sređivanje vila, apartmana, kancelarija, kabineta pokrajinske vlade, nove lampe, lustere i bife".

Pokret Dosta je bilo je upozorio da izveštaj kasni tri meseca, a da su investicije u prvih pola godine bile "gurnute u drugi plan, što pokazuje izvršenje Uprave za kapitalne investijije od 10,75 odsto".

Na dnevnom redu 15. zasedanja Skupštine Vojvodine osim izvršenja budžeta još je i predlog o izmenama i dopunama odluke o osnivanju kancelarije za inkluziju roma, godišnji izveštaj o poslovanju Javnog vodoprivrednog preduzeća Vode Vojvodine za 2016, kao i godišnji izveštaj o poslovanju Javnog preduzeća Vojvodinašume za 2016. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: