"Dva dana Srbija bila vest u turskim medijima"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je Srbija dva dana vest u turskim medijima, što je dvostruko važno zbog investitora i turista

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2017.

10:07

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Proširivanje sporazuma o slobodnoj trgovini, ali i odlične odnose predsednika Vučića i Erdogana, kako kaže, domaći privrednici ne bi smeli da propuste.

"To je šansa koja se ne sme propustiti", rekao je Ljajić za RTS povodom posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i potpisivanja 16 sporazuma o saradnji.

On je rekao da su realna očekivanja Razvojne agencije da će nakon potpisanih brojnih sporazuma i najave dolaska turskih investitora biti otvoreno 4.000 radnih mesta.

On je rekao i da nema zemlje koja ne želi da uspostavi saradnju sa Turskom koja ima 80 miliona stanovnika. "Radi se o ogromnom vrlo zahvalnom tržištu i ko bi mogao sebi da dozvoli takav luksuz da zanemari takve potencijale", kazao je Ljajić.

Govoreći o proširenom Sporazumu o slobodnoj trgovini, on je rekao da će razmena Srbije i Turske biti ove godine blizu milijarde evra, da je prošle godine bila 850 miliona evra.

Upitan da li će biti dovoljno junećeg mesa za izvoz u Tursku jer je potpisan sporazum za izvoz pet tona, on je rekao da Srbija već ima 6.000 tona goveđeg mesa viška za izvoz i da je interes naših proizvođača da više ulažu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: