Opaska u Briselu: Katastrofa; Brnabić: Morali smo

Premijerka Ana Brnabić je u Evropskom parlamentu izjavila da je vlada zbog ranijeg budžetskog manjka bila primorana da smanji penzije, koje su malo porasle.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 10.10.2017.

18:22

Opaska u Briselu: Katastrofa; Brnabić: Morali smo
Foto: Vlada Srbije

Od oktobra će, kaže, biti veće za više procenata, pošto se očekuje dogovor s Međunarodnim monetarnim fondom.

Ona je to izjavila u raspravi u Spoljnopolitičkom odboru EP i time odgovorila na opasku slovenačkog poslanika Ive Vajgla da je odluka srpske vlade o smanjivanju penzija bio "katastrofalan potez".

Ana Brnabić je objasnila da su prethodne vlade, iako je u budžetu bio manjak i Srbija je srljala u bankrot, iz političkih razloga povećavale penzije, dok će sad biti veće penzije, ali u stabilnim uslovima budžetske konsolidacije.

Srpska premijerka je dodala da će takođe biti povećane plate zdravstvenih i prosvetnih radnika, rekavši da se nada da će to moći da obelodani iduće subote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: