Danas: Skriveno vlasništvo takmaca za Galeniku

List Danas piše da se ne zna ko je vlasnik luksemburške firme Aelius koja je dostavila ponudu za kupovonu farmaceutske kompanije Galenika iz Beograda.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 10.10.2017.

16:06

Danas: Skriveno vlasništvo takmaca za Galeniku
Foto: Thinkstock

Na tenderu za prodaju Galenike ponudu je pored Aeliusa dostavila i švajcarska kompanija Amicus, a tenderska komisija još proverava dostavljenu dokumentaciju.

Po pisanju Danasa Aelius se u prvim najavama vezivao za brazilskog proizvođača lekova EMS koji posluje u 30 zemalja i pretpostavka je, da kupovinom Galenike, želi da prodre na evropsko tržište.

Na tenderu je, međutim učestvovala firma Aelius koja je registrovana u Luksemburgu, neposredno pre raspisivanja javnog poziva za prodaju Galenike, 26. septembra ove godine, a osnivač joj je Glob farm, firma koja je upisana u registar istog dana kada i ćerka firma Aelius.

U vlasničkoj strukturi Glob farma, po pisanju Danasa, 75 odsto udela ima Gronin farma iz Brazila, dok je manjinski akcionar italijanski Montesearch, čiji je vlasnik brazilski EMS.

To bi, kako ističe list, značilo da Galeniku želi da kupi holding kompanija Gronin čiji se krajnji vlasnik ne zna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: