Mali: Stigla nova rasveta, BG još bolji

JKP "Javno osvetljenje" u pogonu Dedinje, do pre tri godine nije imalo odgovarajuću likvidnost, a sada ostvarajuje dobit od skoro 200 miliona dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 09.10.2017.

12:50

Mali: Stigla nova rasveta, BG još bolji
Foto: Thinkstock

To je istakao gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom obilaska ovog preduzeća.

"Javno osvetljenje" je samo u poslednje tri godine zamenilo i postavilo više od 138.000 sijalica po gradu i to dovoljno govori koliko je nama ovo preduzeće važno da nam grad bude lepši i bolji", precizirao je Mali.

On je podsetio da je "Osvetljenje" kao preduzeće prošlo jedan put koji je karakterističan za sva gradska preduzeća i dodao da je 2013. godine imalo više od 180 miliona dinara obaveza, kao i da se svakog meseca borilo za plate.

"Danas je to ozbiljno preduzeće, koje posluje stabilno", naglasio je Mali.

U razgovoru sa zaposlenima, ističe gradonačelnik, zaključio je da su najveći problemi tog preduzeća, osim visine plata, sve ono što širi delatnost i povećava obim poslovanja - nova oprema, nove lokacije, širenje javno-privatnog partnerstva za prigradska naselja...

Kako je istakao, to javno preduzeće zaduženo je i za postavljanje novogodišnje rasvete, pored prošlogodišnje, u magacinu "Javnog osvetljenja" stigla je nova rasveta koja će biti postavljena, kaže Mali, do prve nedelje novembra.

"Grad će nam opet biti lepši i bolji nego što je bio prošle godine, na pravi način spremamo se za predstojeće novogodišnje praznike", rekao je gradonačelnik.

Najavio je da će "Javno osvetljenje" biti deo i budućih projekata Grada u osvetljavanju Brankovog mosta, Gazele, Kalemegdana i 200 novih fasada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: