Kupac Depoa za B92: Rano je, ali biće lep kompleks

Direktor izraelskog konzorcijuma koji je kupio zemljište nekadašnjeg Depoa, Miša Marković, za B92 kaže da se planira izgradnja poslovno-stambenog kompleksa.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.10.2017.

12:37

Kupac Depoa za B92: Rano je, ali biće lep kompleks
Foto: Thinkstock, ilustracija

Marković, koji je u ime izraelskog konzorcijuma koji predvodi Nir Makdasi, kupio Depo po početnoj ceni od 4,15 miliona evra, kaže da je jako rano govoriti o veličini i strukturi kompleksa koji će biti građen, ali da će svakako biti reč o lepom stambeno-poslovnom objektu.

“Čeka nas puno posla oko dokumentacije, projekta, tako da je rano govoriti o tome”, kazao je Marković.

Na pitanje o tome da je vredno zemljište kupila firma osnovana tek nedavno, Marković je objasnio da je za kupovinu Depoa formirana pravna struktura nekoliko izraelskih investitora koju predvodi Nik Makdasi, koji je u saradnji sa nekim drugim investitorima iz Izraela već investitor projekta Zemun park i kompleksa na mestu nekadašnje ambasade SAD.

Reč je o investicijama od više desetina miliona evra, od kojih je Zemun park već realizovana a vredna je 25 miliona evra.

Što se tiče objekta u Kneza Miloša, Marković kaže da je završeno rušenje i da ceo proces ide snažno u pravcu izgradnje luksuznog višenamenskog objekta sa 227 stanova, 500 parking mesta i 5.000 kvadratnih metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: