Niče novi trg u BG, Vračarci trebaće stpljenja

Garaža u Viškoj ulici biće uskoro demontirana zbog kompletne rekonstrukcije saobraćajnica u blizini Kalenić pijace.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

ugao Viške i Krunske uskoro će postati pravi urbani džep u kome će uživati žitelji Vračara. Ovaj deo biće rekonstruisan, kao i parkiralište "Viška", a plato obogaćen novim sadržajima.

Garaža u Viškoj zatvorena je od ponedeljka, a radnici JKP "Parking servis" već su počeli da uklanjaju montažnu konstrukciju. Demontaža bi trebalo da traje naredne dve nedelje, a posla toga JKP "Beograd put" počeće sa radovima na izgradnji novog parkinga. U okviru kompletne rekonstrukcije trga u Viškoj ulici, planirano je i da površina sadašnjeg parkirališta budu popločana.

Ugao Viške i Krunske predstavljao je ruglo grada, sa 13 nelegalnih objekta koje smo porušili - kaže glavni gradski urbanista Milutin Folić. - Sada ćemo tu napraviti mali trg, sa zelenilom i popločanim površinama. Posadićemo 20 novih stabala, postavićemo klupe, javnu česmu i prostor za bicikle. Novim projektom, napravljen je i prostor za stajalište gradskog prevoza, koje nije imalo gde da se postavi zbog nelegalnih objekata.

Ovo je još jedan od projekata u okviru obnove Kalenića, a sledeća faza je rekonstrukcija mlečne hale i zatvorenog dela Kalenić pijace, pišu Večernje novosti.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Tajkuni ostali bez oranica

Nova Crnja državne njive posle licitacije ustupila na obradu mladim poljoprivrednicima. Oko 2.600 hektara zemlje ravnomerno raspodeljeno na 120 proizvođača

Srbija subota 21.10. 14:34 Komentara: 3
strana 1 od 9094 idi na stranu