Kinezi se žalili vladi na bolovanja u Železari

Ministri vlade dogovorili su sa ambasadorom Kine u Srbiji i direktorom smederevske železare mehanizam kontrole bolovanja u toj kompniji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.10.2017.

11:07

Kinezi se žalili vladi na bolovanja u Železari
Foto: Tanjug, arhiva

Ministri za rad i zdravlje Zoran Đorđević i Zlatibor Lončar razgovarali su sa ambasadorom Kine Li Mančangom i direktorom HBIS grup Srbija Songom Sihaijem i dogovorili mehanizam kontrole bolovanja u Železari Smederevo.

Kako se navodi u saopštenju iz Ministarstva rada, tokom nedavne posete ministra Đorđevića Železari HBIS grup Srbija u Smederevu, rukovodstvo ga je upoznalo sa radom, ali i s problemima sa kojima se susreće ta kompanija, pa je na sastanku dogovoren mehanizam kontrole bolovanja, kao i na koji način će se on sprovoditi.

“Želja nam je da se problem bolovanja, koji je neretko predmet zloupotrebe, reši na najadekvatniji način. Postoje mehanizmi i ovo će biti jedna vrsta pilot-projekta, koji će, ukoliko bude dao dobre rezultate, biti opšte primenjivan”, izjavio je ministar Đorđević.

Ambasador Kine zahvalio se ministrima Đorđeviću i Lončaru na blagovremenoj reakciji, brzom i adekvatnom rešenju problema bolovanja u kineskoj kompaniji HBIS grup Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: