Javni sektor pred vladom, neće da ih sele

Više sindikata zaposlenih u javnim delatnostima, najviše u prosveti, sutra će protestovati ispred Vlade Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.09.2017.

14:54

Javni sektor pred vladom, neće da ih sele
Foto: Thinkstock

Protest se održava jer su nezadovoljni predloženim izmenama Zаkonа o zaposlenima u javnim službama.

Protest ispred Vlade zakazan je u podne, a predviđen je i štrajk o kojem će svaka sindikalna jedinica pojedinačno odlučivati.

Najavljeno je da će na protestu biti članovi Sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikаta rаdnikа u prosveti Srbije, Unije sindikаtа prosvetnih rаdnikа Srbije, Sindikаta visokog obrаzovаnjа Srbije, Konferencije slobodnih sindikаtа Srbije, Novog sindikata zdravstva i Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezаvisnost".

Protestnom akcijom ''Javne službe – javno dobro. Odbranimo javno dobro!'' sindikati traže povlačenje predloženih izmena Zakona o zaposlenima u javnim službama jer smatraju da bi novim propisima bila ugrožena njihova radna prava.

Vlada predlaže, kako su ukazali sindikati radnika u javnim delatnostima, da zaposleni koji primaju platu iz budžeta mogu biti raspoređeni mimo svoje volje na druge poslove, na poslove druge vrste i drugog nivoa obrazovanja, u drugo mesto rada do 50 kilometara udaljenosti, a po potrebi i dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: