Korejci bi u Srbiji da unaprede e-kola, i farme

Srbija želi da postane lider u regionu u oblasti zaštite životne sredine, pa nam južnokorejska iskustva i znanja mogu biti od velike koristi, rekao je Trivan.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 26.09.2017.

19:51

Korejci bi u Srbiji da unaprede e-kola, i farme
(Foto: Thinkstock)

Ambasador Južne Koreje u Srbiji Dedjong Ju izjavio je danas, tokom sastanka sa ministrom zaštite životne sredine Goranom Trivanom, da su preduzeća iz te zemlje zainteresovana za ulaganja u oblast reciklaže komunalnog otpada i prerade otpadnih voda.

Kako se navodi u sapštenju Ministarstva, Ju je kazao da je Južna Koreja zainteresovana za saradnju sa Srbijom po pitanju unapređenja korišćenja električnih automobila, uspostavljanja modela pametnih gradova i farmi.

Ministar Trivan rekao je da su za Srbiju najvažnija pitanja prerade otpadnih voda i da tu vidi veliku mogućnost za saradnju i investiranje i pozvao političko-poslovnu delegaciju Južne Koreje da poseti Srbiju.

"Srbija želi da postane lider u regionu u oblasti zaštite životne sredine, pa nam južnokorejska iskustva i znanja mogu biti od velike koristi", rekao je Trivan.

Ju je ocenio da je odluka o ponovnom uspostavljanju Zelenog fonda u Srbiji suštinski važna za održivo finansiranja zaštite životne sredine kao oblasti od izuzetnog značaja, a Trivan je kazao da su se sa ambasadorom saglasili da koncept zelene ekonomije, na kojem će Ministarstvo raditi, može biti dobar okvir za saradnju dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: