"Germania odustala jer ne može da izdrži trku"

Direktor Aerodroma Niš Vladica Đurđanović rekao je da odustajanje avio-kompanije Germania od letova za Cirih neće poremetiti plan.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.09.2017.

11:35

Foto: Thinkstock

Cilj za ovu godinu je, kako je naveo, da 300.000 putnika bude usluženo na tom aerodromu u 2017. godini.

On je agenciji Beta kazao da je Germania odustala od letova, ali su Viz er i Svis povećali broj letova sa četiri na šest tokom nedelje.

Po njegovoj oceni, Germania je odustala od letova sa niškog aerodroma za Cirih jer je ocenila da ne može da izdrži nadmetanje na tržištu sa kompanijama Viz er i Svis.

Đurđanović je najavio da će niški aerodrom zatražiti od komisije za prijem radnika Vlade Srbije da zadrži još tri meseca 35 radnika koji su zaposleni na određeno vreme.

"Reč je o vatrogascima, o radnicima koji rade na otpremi prtljaga i radnicima koji kontrolišu putnike i prtljag", rekao je Đurđanović.

On je kazao da su ti radnici potrebni aerodromu zbog povećanog obima posla i zbog započete sertifikacije.

"Sertifikaciju aerodroma moramo da završimo do kraja godine. Dobijanje sertifikata znači da ispunjavamo sve one stroge kriterijume za rad koje propisuje Evropska unija", rekao je Đurđanović.

Na niškom aerodromu u avgustu je evidentirano 30.755 putnika što je najveći broj putnika u jednom mesecu od njegovog otvaranja 1986. godine.

U prvih osam meseci ove godine niška vazdušna luka opslužila je bezmalo 242.000 putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: