"Građani da budu spokojni, nema veće cene"

Beograd će biti spreman za predstojeću grejnu sezonu, obezbeđeno je snabdevanje svim sirovinama, a cena grejanja neće se ove godine povećavati.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

11:40

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Gradonačelnik Sinša Mali, koji je obišao radove na obnovi toplovodne mreže na Banovom brdu, istakao je da je ove godine izdvojeno tri milijarde dinara za rehabilitaciju toplovodnog sistema u gradu.

Iz godine u godinu izdvajaćemo više, a 'Elektrane' su radile na 111 gradilišta u prestonici ove godine. Do kraja meseca radovi na još 30 gradilišta, uključujuci i ovo na Bavonom brdu, treba da budu završeni i da 1. oktobra počnu probe, a 15. oktobra i grejna sezona”, rekao je Mali.

On je ukazao da je upravo na Banovom brdu bilo najviše prijava kvarova. “Zato nam je prioritet ovaj deo grada, gde će ukupno 18 kilometara cevi biti promenjeno ovde godine, kako bi sistem bio stabilniji”, rekao je Mali novinarima.

On je dodao da u celom gradu ima 1.500 kilometara toplovodnih cevi i skoro 9.000 podstanica, što je, kaže, ogroman sistem koji nadležni iz godine u godinu unapređuju, kako bi se efikasnost povećala, a broj kvarova smanjio.

Istakao je da je potpuno obezbeđeno snadevanje sirovinama i da Beogradske elektarne nemaju dogovanja prema Srbijagasu.

“Nemamo nameru da povećavamo cenu grejanja ove godine tako da građani mogu da budu spokojni. Beograd će kao i prethodnih godina biti spreman za nastupajuću grejnu sezonu””, povdukao je Mali.

Direktor Beogradskih elektrana Goran Aleksić kaže da sve što se uradi na toplovodnoj mreži u ovom delu godine, od maja meseca, olakšava period kad grejna sezona počne.

“Niko ne treba da brine kako ćemo raditi, radićemo bolje, efikasnije i sigurnije nego prethodnih godina. Snabdeli smo se za grejnu sezonu”, rekao je Aleksić.

Kako ističu u tom preduzeću, veći deo toplovodne mreže na području toplane Banovo brdo star je između 35 i 40 godina, pa će i u narednim remontnim periodima, nakon grejne sezone 2017/2018, biti nastavljena sistemska zamena dotrajalih cevi.

Do kraja septembra u većini ulica na Banovom brdu biće zamenjena toplovodna mreža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: