NSZ u suficitu, možda manje naknade privredi

Vlada Srbije razmatra ukidanje naknade za osiguranje od 0,75 odsto za slučaj nezaposlenosti, kao deo mera za rasterećenje privrede, piše Politika.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 20.09.2017.

11:10

NSZ u suficitu, možda manje naknade privredi
Foto: Tanjug, arhiva

List navodi da je plan da se ukine jedan deo tog nameta koji plaćaju i zaposleni i poslodavac, a kojim se finansira Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).

Povod za razmatranje tog smanjenja jeste taj što je NSZ prošle godine bila u suficitu od 3,1 milijarde dinara, prema podacima iz finansijskog izveštaja objavljenom na sajtu te službe.

Prihodi na osnovu naknada za osiguranje za slučaj nezaposlenosti, prema izveštaju o finansiranju NSZ, iznosili su oko 20 milijardi dinara.

Kako Politika navodi, prihodi od tih taksi čine više od dve trećine budžeta NSZ-a, jer su ukupni prihodi te službe prošle godine iznosili 28 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: