"Odlagali deset godina, rez bio neophodan"

Vlada Srbije je odgovorno postupila kada je reč o racionalizaciji u javnom sektoru, kaže premijerka Ana Brnabić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

17:09

(Foto: Thinkstock)

Odgovarajući na pitanja novinara ona je objasnila da je javni sektor bio toliki da privatni sektor više nije mogao da ga "izdržava", premijerka je navela da je rez morao biti napravljen, te da su te reforme odlagane 10 godina.

"Kako ćemo se boriti protiv toga, pa upravo tako kako se borimo sa tim od 2013. i 2014. godine, a to je pomaganjem privredi da se razvija i da zapošljava nove ljude, odnosno tako što pomažemo razvoj realnog sektora", poručila je Brnabić.

Kao primer je navela da će, recimo, u Vranju, na 100 ljudi koji će izgubiti posao zbog racionalizacije javnog sektora biti 170 novih radnih mesta (u dva pogona koja su otvorena u Vranju) u privatnom sektoru i da će na taj način privati sektor da održava javni.

"Time ćemo se boriti, dovodićemo nove investitore i pomagaćemo preduzetnicima da otvaraju nove preduzetničke radnje i kompanije, kao i malim i srednjima preduzećima da se razvijaju", rekla je Brnabić.

Radićemo sve da napravimo stabilnije i predvidivije privredno okruženje kako bismo imali jaču privredu i to je jedini način da se država razvija na pravi i održiv način, poručila je.

Kako je primetila, veliki javni sektor i socijalno zapošljavanje je nešto što nas je pre tri godine dovelo gotovo na tri meseca do bankrota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: