Vulin dogovorio: Iz RS delovi za našu Vojsku

Firme Orao kosmos i Famos iz Republike Srpske počeće da proizvode i remontuju delove za potrebe Vojske Srbije.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 19.09.2017.

16:51

Vulin dogovorio: Iz RS delovi za našu Vojsku
(Foto: Thinkstock)

To je u Banjaluci dogovoreno na sastanku ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića.

Vulin i Đokić najavili su i mogućnost da Srbija uđe u vlasništvo ovih preduzeća, kao i mogućnost formiranja novih firmi koje bi se bavile proizvodnjom vojne opreme i tehnike, što će biti detaljno analizirano u narednom periodu.

"Politički odnosi RS i Srbije nikada nisu bili na višem nivou nego što su sada, a vreme je da i ekonomski budu na istom nivou. Srbija je zainteresovana za ulaganja u ova preduzeća koja će se meriti milionima evra", rekao je Vulin novinarima. Đokić je naveo da institucije BiH ne bi trebalo da prave problem kada je u pitanju dostavljanje preko granice iz Srbije u RS delova i opreme koji treba da budu remontovani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: