"Lepo je videti 'made in Serbia', Jumko se vraća"

Premijerka Ana Brnabić posetila je Vranje i otvorila novi pogon kompanije Jumko - "Balistika" koji će proizvoditi zaštitnu balističku opremu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.09.2017.

12:12

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Investicija je vredna pola miliona evra i biće zaposleno još 150 radnika - 50 ove godine i još 100 naredne. Ona je rekla da Jumko postaje deo odbrambenog sistema i da je lepo videti proizvode "Made in Serbia".

Novi pogon "Jumka" nalazi se u magacinskim prostorijama konfekcije gde će se, pored uniformi za pripadnike Ministarstva odbrane, MUP-a i radnih zaštitnih odela, proizvoditi zaštitna balistička oprema, poput pancirnih prsluka, rukavica i ploča.

Brnabićeva je svečano presekla vrpcu zajedno s direktorom "Jumka" Branislavom Trajkovićem i gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem, kao i sa ministrom za rad Zoranom Đorđevićem i ministrom privrede Goranom Kneževićem.

Premijerka je Jumku čestitala 57 godina postojanja i istakla da se Jumko vraća na staze starog uspeha.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
Ona je rekla da joj je drago što će Jumko biti još uspešnija kompanija, pošto je obnovila stari magacin i u njemu otvorila novi pogon, u kome će biti otvoreno novih 150 radnih mesta.

"Ovo će ne samo da obezbeduje Vojska Srbije već će Jumko postati deo odbrambenog sistma Republike Srbije", rekla je Brnabićeva dodajući da "Balistika" ima ogroman potencijal za izvoz, kao i cela naša namenska industrija.

Ona je podsetila da Jumko već proizvodi za vojne i policijske sisteme Italije, Finske, Nemačke i drugih zemalja.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
"Jumko se polako vraća na na svetska tržišta i verujem da će Balistika biti pravi potencijal i verujem da će biti i na drugim tržištima i da će doprineti razvoju Vranja, juga i cele Srbije", naglasila je Brnabićeva.

Ona je zahvalila gradonačelniku Vranja ističući da nema razvoja bez lokalnog ekonomskog razvoja.

"Važno da sve lokane samouprave podržavaju svoje fabrike, da pomognu, da obezbede prostor, lakšu administraciju i efikansiju upravu. Ponosna sam na Jumko", rekla je Brnabićeva.

Dodala je da Jumko ima fantastične proizvode koji ispunjavaju svetske standarde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: