Nemački div ulaže u Srbiju: Nova i tehnologija

Nemačka kompanija Knauf Insulejšn saopštila je da je od 2005. godine uložila više od 30 miliona evra na tržište Srbije.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 17.09.2017.

10:52

Nemački div ulaže u Srbiju: Nova i tehnologija
Foto: Thinkstock

Kako su istakli, veliki deo je uložen u postrojenja za prečišćavanje vazduha i tretman vode.

Knauf je 2007. godine investirao u opremu kojom je emisija štetnih gasova svedena ispod graničnih vrednosti propisanih zakonom, a dodatno je uloženo u opremu i sirovine, u periodu do 2015. godine, kako bi se ispunili novi zahtevi u ispunjavanju evropskih standarda.

Kako je saopšteno, fabrici te nemačke kompanije u Surdulici, zahvaljujući uvođenju nove "ekos" tehnologije u proizvodnju, odobrene su dodatne investicije.

"Istim tempom planiramo i ubuduće da nastavimo, ohrabrujući dolazak novih investitora i dajući dobar primer na koji način se ponaša ozbiljna multinacionalna kompanija, bez obzira na lokalna politička previranja i interese", navodi se u saopštenju Knuafa.

Kompanija posluje na srpskom tržištu od 2005. godine kada je kupila fabriku za proizvodnju kamene mineralne vune Vunizol.

Pored fabrike u Srbiji kompanija Knauf ;Insulejšn ima još šest fabrika za proizvodnju kamene mineralne vune, u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Slovačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: