"Povećanje da, ali prvo penzionerima"

Penzioneri su pomogli državi "kada joj je bilo najteže", a pošto je Srbija konačno stala na noge, penzije su nesporno redovne, moraju i prve da počnu da rastu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.09.2017.

09:07

Foto: Thinkstock

Kako su saopštili iz Partije udruženih penzionera Srbije (PUPS) zahvaljujući konceptu fiskalne konsolidacije predsednika Republike Aleksandra Vučica, kome je PUPS od početka davao hrabru i odlučnu podršku, Srbija je stala na noge.

"Ako su uvek bili uz svoju državu, ako su pre tri godine, dobrovoljnom žrtvom zaustavili propadanje Srbije i ulagali u budućnost svoje dece, sada ne mogu i ne smeju biti zaboravljeni", naveli su oni.

"Povećanje? Da, i vojnicima i policajcima i lekarima i prosvetarima.....Ali prvo penzionerima", kažu u PUPS-u, a takođe, podsećaju da je predsednik Vučić više puta istakao da su "penzioneri heroji teških reformi kroz koje je Srbija morala da prođe" i da su oni "svojom žrtvom, trpeljivšću i strpljenjem ulagali u budućnost Srbije, i bili pravi junaci".

Sada, kad se procenjuje da će ovogodišnji rast BDP-a biti iznad dva odsto, smatraju u PUPS-u, kada Srbija, u prvih osam meseci ove godine, već ima suficit od 120 milijardi, "nema ničega prirodnijeg" nego da, već do kraja 2017. godine, penzionerima bude jednokratno isplaćeno po šest hiljada dinara, a da već od januara krene i postepeno povećanje penzija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: