Na plate novi "bonus", prelazimo poreski cenzus?

Misija Međunarodnog monetarnog fonda predvođena Džejmsom Rufom stiže u Beograd, kako bi sa srpskim zvaničnicima započela razgovore o budžetu za 2018. godinu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.09.2017.

08:53

Na plate novi
Foto: Thinkstock

Kako piše "Politika", pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, razmatra se mogućnost povećanja neoporezivog dela zarada, pa će se i o tome razgovarati sa misijom MMF-a.

Trenutno, neoporezivi deo zarada iznosi 11.790 dinara, a još nije poznato koliko će ovaj "poreski cenzus" iznositi posle povećanja.

Takvo povećanje odrazilo bi se na porast primanja zaposlenih koji imaju ugovor o bruto zaradi, a za one kojim imaju dogovoreni iznos, ništa se ne menja, sem što će poslodavac plaćati manji porez državi, piše "Politika".

Taj list je ranije najavio da danas u Beograd dolazi tehnička misija MMF-a, predvođena Rufom, dok u redovnu osmu reviziju aranžmana MMF stiže u oktobru.

Tehnička misija MMF-a se od redovne revizije razlikuje po tome tome što Vlada Srbije nema uslove koje mora da ispuni, da bi MMF Srbiji odobrio novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: