Vučić: Srbija će biti u problemu, već fale radnici

Kritike na račun vlasti da ne reaguje zbog toga što firma koja izvodi radove na Slaviji ne isplaćuje svojim radnicima plate me je danas iskreno nasmejala.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 12.09.2017.

20:56

Vučić: Srbija će biti u problemu, već fale radnici
Foto: Thinkstock

To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da je zaprepašćen što je takvo "glupo saopštenje" uopšte neko objavio.

Pokret slobodnih građana saopštio je da radnici preduzeća "Ratko Mitrović - Niskogradnja" asfaltiraju glavne beogradske saobraćajnice po najvećim vrućinama za naknadu od 5.000 dinara, a nisu im overene knjižice i isplaćene zarade, zbog čega planiraju ponovo da obustave radove. Oni su naveli da vlast i mediji o tome ćute i ocenjuje da je to primer još "jednog udara na osnovna građanska prava.

“Neko kritikuje vlast ili vlast u u Srbiji zato što privatnik negde nije dao platu svojim radniima. U kojoj zemlji to na svetu ima“, upitao je Vučić.

On je istakao da to nema nigde na svetu, i da bi neki da Srbiju vrate u rani feudalizam.

“Zamislite da mi sada jurimo svakog privatnika da li je isplatio platu. Ne može nešto što je nenormalno da pobedi nešto što je normalno“, rekao je on.

“Kakve toi veze ima sa svima nama. Grad platio sve do poslednjeg dinara. Naš je posao da obezbedimo da na tenderu pobedi neko ko je dao najbolju ponudu, šta to nas dalje briga gde i kako ko uzima“, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao i da će Srbija da ima probelm i da nećemo imati radne snage, i biće mnogo mesta bez radne snage.

“To postaje sve veći problem Srbije i to sam čuo u Senti da će tek biti problem i o tome niko neće da govori“, dodao je on.

“Najbolje gutljaj piva i 14 kafa dnevno pa da svima solim pamet“, rekao je Vučić na račun kritika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: