BG: Dan posle asfaltiranja u centru opet krateri

Dan posle asfaltiranja prostora ispred Doma omladine, radnici su iskopali nove "kratere" kako bi došli do električnih instalacija.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.09.2017.

18:32

BG: Dan posle asfaltiranja u centru opet krateri
Foto: Thinkstock

To je mnoge navelo da pomisle da je došlo do loše koordinacije između izvođača radova koji su zaduženi da renoviraju Plato Milana Mladenovića.

Ekipe "Beograd puta" su juče kopale "kanale" na platou, duboke i čitav metar, prateći razvučene kablove. Na pitanje "Novosti" gradskoj upravi da li postoji problem u koordinaciji među službama i zašto se plato raskopava nakon asfaltiranja, iz Sekretarijata za saobraćaj dobili smo sledeći odgovor:

“JKP 'Beogradske elektrane' popravljaju kvar na instalacijama, što za posledicu ima prosecanje asfaltnog zastora i ne predstavlja trošak investitora JP 'Putevi Beograda'”, ističu iz Sekretarijata za saobraćaj.

“Na Platou Milana Mladenovića upravo se izvodi izrada hidroizolacije na armiranobetonskoj ploči, izrada temeljnih stopa za potrebe autobuskog stajališta, kao i regulacija šaht poklopaca u smislu nivelacije površine platoa”, dodaju oni.

U ovom Sekretarijatu tvrde i da izvođenje radova jeste u skladu sa projektnom dokumentacijom i da je izrada asfaltnog zastora sastavni deo konstrukcije trotoara. Nakon završetka radova na asfaltnoj konstrukciji radiće se na popločavanju platoa.

Na pitanje da li se i zašto odustalo od projektom planiranog pomeranja autobuskog stajališta, "Novosti" nisu dobile odgovor. Naime, prvobitno je bilo predviđeno da se stanica pomeri bliže raskrsnici sa Nušićevom.

Čini se da su nadležni utvrdili da bi izmeštanje stvorilo zastoje kada dupli autobusi jedan za drugim ovde stanu. Zato su radnici, iako su prvo iskopali rupe na novom mestu radi montiranja stajališta, ponovo kopali na starom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: