Dugalić: Jeste li sigurni da je u vašem interesu?

Generalni sekretar Uduženja banaka Srbije Veroljub Dugalić rekao je da bi jednostrano raskidanje ugovora zbog jedne sudske presude urušilo pravni sistem.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.09.2017.

12:59

Dugalić: Jeste li sigurni da je u vašem interesu?
Foto: Thinkstock

Dugalić je kazao da bi jednostrano raskidanje ugovora zbog jedne sudske presude da je premiju osiguranja stambenih kredita Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) trebalo da plati banka, a ne korisnici kredita, urušilo pravni sistem.

On je na konferenciji za novinare rekao da je "ugovor temelj pravnog sistema".

"Svi koji pozivaju građane da raskinu ugovor sa bankom zbog toga što je doneta jedna sudska presuda prema kojoj je osiguranje za stambeni kredit kod NKOSK trebalo da plati banka, a ne klijent zanemarili su činjenicu da su potpisivanjem ugovora obe strane pristale na uslove i ne mogu opozvati potpis", rekao je Dugalić.

Dodao je da ugovor za potpisnike ima snagu zakona i obavezuje ih da ga poštuju.

On je istakao da je paradoksalno da je sud prihvatio jednostrano raskidanje ugovora jer bi to značilo da bi svako posle mnogo godina mogao da se predomisli i raskida ugovore.

"Za nas je nezamislivo da takva presuda opstane, a ne znam da li su i klijenti sigurni da je to u njihovom interesu jer su plaćanjem osiguranja kod NKOSK dobili nižu kamatu na kredit", rekao je Dugalić.

Treći osnovni sud u Beogradu je prošle nedelje doneo prvostepenu presudu da je premiju osiguranja stambenih kredita kod NKOSK trebalo da plate banke, a ne da taj trošak prebace na korisnike kredita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: