Građani bez brige: Na pijacama provereno ispravno

Rezultati kontrole konzumnih kokošijih jaja pokazali su da su jaja koja se prodaju na pijacama u sistemu JKP "Gradske pijace", ispravna.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.09.2017.

14:23

Građani bez brige: Na pijacama provereno ispravno
Foto: Thinkstock, ilustracija

U poslatim uzorcima nije zabeleženo prisustvo fipronila, izuzev jednog uzorka, u kome je utvrđeno prisustvo ovog jedinjenja i supstance, ali u koncentraciji ispod granice referentnih vrednosti, ističe se u saopštenju.

Kontrola je obavljena u referentnoj laboratoriji za pesticide EU „Primoris" - Bugarska, a pristigli rezultati kontrole konzumnih kokošijih jaja pokazuju da su jaja koja se prodaju na pijacama u sistemu JKP „Gradske pijace“, ispravna i u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane i regulativom 396/2005 EC.

U saopštenju se ističe da građani mogu da budu sigurni u kvalitet i higijensku bezbednost hrane koju prodaju pravi poljoprivredni proizvođači na svim beogradskim pijacama.

Zbog povećanog prometa poljoprivrednih proizvoda i raznovrsne ponude, JKP „Gradske pijace“ nastaviće sa redovnim kontrolama namirnica kako bi pijace ostale nezaobilazno mesto snadbevanja svih sugrađana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: