Ministarka opet u kontroli: E ovo... FOTO

...ovo želim da vidim na gradlištima širom Srbije, kaže ministarka.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 26.08.2017.

11:29

Ministarka opet u kontroli: E ovo... FOTO
Foto: Ministarstvo graðevine

Na najtežem delu Koridora 10, na deonicu Grdelica – Caričina dolina u Grdeličkoj klisuri, i danas se radi u dve smene, a angažovano je više od 200 radnika i više od 100 mašina.

Prilikom vanrednog obilaska te deonice, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajalović izrazila je zadovljstvo dinamikom izvođenja radova, saopštilo je resorno ministarstvo.
Foto: Ministarstvo graðevine
"Za razliku od gradilišta koja smo obišli proteklih dana, ovo je gradilište za koje mogu da kažem da sam njime zadovoljna", rekla je Mihajlovićeva.

Navela je i da na gradilištu u subotu ima više od 200 radnika koji rade u dve smene i da je angažovano više od 100 mašina.
Foto: Ministarstvo graðevine
"Ovakva gradilišta želim da vidim širom Srbije! Na ovoj deonici radi kompanija iz Republike Srpske 'Integral inženjering' i vrlo sam zadovoljna kako rade", istakla je ministarka.

Ona je istakla da je ovde reč o najtežoj deonici Koridora 10 i to o onom, kako je navela, jedinom preostalom delu koji se završava na najvažnijoj saobraćajnici.
Foto: Ministarstvo graðevine
"Zbog izuzetno teškog terena kroz Grdelicu ćemo imati nekoliko mostova i vijadukta kako bismo mogli da probijemo klisuru", dodala je Zorana Mihajlović.
Foto: Ministarstvo graðevine
Ona je naglasila i da je ta deonica karakteristična jer je zbog zahtevnih radova morao da bude izmešten i deo međunarodne pruge Beograd–Niš–Preševo i dalje ka Makedoniji i Grčkoj. Ukupna vrednost radova na Koridoru 10 na deonicama kroz Grdeličku klisuru iznosi 234,4 miliona evra, podsetilo je resorno ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: