Koridor 11: Kad će od BG do Čačka za sat?

Priznanje iz Vlade Srbije da nisu zadovoljni dinamikom radova na Koridoru 11 otvorilo je pitanje kakvo je stanje na celoj deonici i dokle su stigli radovi.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

09:15

Koridor 11: Kad će od BG do Čačka za sat?
Foto: Vlada Srbije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrstrukture Zorana Mihajlović nenajavljeno je za vikend obišla deonicu od Obrenovca do Uba i rekla da je razočarana dinamikom radova kineske kompanije Šandong.

Zbog kašnjenja, deonica od Obrenovca do Preljine verovatno neće biti kompletirana na vreme i puštena u saobraćaj u novembru, kako je ranije najavljivano.

To znači da će se teško ostvariti najava Mihajlovićeve od pre mesec dana da bi do kraja godine trebalo da se iz Beograda do Čačka stiže za sat.

Na Koridoru 11 do sada je za saobraćaj u novembru prošle godine otvorena deonica od Ljiga do Preljine u dužini od 40 kilometara.

Deonica od Uba do Lajkovca, iako završena još pre tri godine, nije puštena u saobraćaj jer je reč o čuvenoj trasi koja ide iz “njive u njivu” i nije funkcionalna celina kojom može da se saobraća sve dok se na nju ne nadovežu deonice od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga.
Foto: Vlada Srbije
Upravo te dve deonice trebalo bi da budu gotove za tri meseca, ali to posle činjenice da radovi kasne, izvesno neće biti moguće.

Od Obrenovca do Uba ima 26 kilometara, a posle tri godine radova obavljeno je tek nešto više od polovine ugovorenog posla.

Na trasi od Lajkovca do Ljiga, dva kilometra kraćoj (24km), završeno je oko 70 odsto radova.

Na Koridoru 11 radi se odnedavno i na deonici od Surčina do Obrenovca, dugoj 17,6 kilometara, a njen završetak se očekuje krajem 2019. godine.

Ispod Preljine na deonici do Požege, kao i od Požege do Boljara, odnosno do granice sa Crnom Gorom, izgradnja nije počela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: