Vučić zamolio Turke: Povećajte nam kvote...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna da sarađuje sa Turskom u svim sferama iz oblasti poljoprivrede.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.08.2017.

16:11

Vučić zamolio Turke: Povećajte nam kvote...
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Na sastanku sa ministrom hrane, poljoprivrede i stočarstva Turske Ahmetom Ešrefom Fakibabom, predsednik Vučić zamolio je turskog ministra za povećanje kvota za izvoz goveđeg mesa i suncokretovog ulja iz Srbije u Tursku, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

On je izrazio zahvalnost predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu zbog toga što, kako je istakao, razume Srbiju i što pokazuje poštovanje prema našoj zemlji.

Ministar Fakibaba istakao je da je Srbija ključna zemlja za stabilnost regiona i onoliko koliko je važna za Balkan, Srbija je važna i za Tursku, i obećao značajnije povećanje trgovinske razmene između dve zemlje.

On je predsedniku Vučiću preneo pozdrave turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Ministar Fakibaba u Beogradu boravi sa velikom delegacijom turskih privrednika povodom otvaranja Poljoprivrednog foruma Srbija-Turska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: