Žeželj dobio i datum, kad će moći preko Dunava?

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da će gradnja Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu biti završena do 21. novembra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.08.2017.

15:58

Žeželj dobio i datum, kad će moći preko Dunava?
Foto: Tanjug, arhiva

Mihajlović je rekla da će uskoro građani moći i pešice da pređu taj most.

Kako kaže potrebno je u narednim danima obezbediti obustavu plovidbe na Dunavu na tri dana, kada je odgovarajući vodostaj, kako bi mogao da se navuče i poslednji luk na tom mostu.

Ona je rekla da je sve bilo pripremljeno za taj deo radova, ali da je porastao vodostaj, što je onemogućilo izvođača da to uradi. “Cilj je da početkom novembra odnosno do 21. novembra bude završen Zzeželjev most. Idemo onom dinamikom koja je planirana”, kazala je ministarka.

EU je uložila 30,3 miliona evra u izgradnju mosta, kao i dodatnih 4,1 miliona za izgradnju pristupnih saobraćajnica, a Grad Novi Sad do sada je platio oko četiri miliona evra.

Radovi se finansiraju i iz republičkog i pokrajinskog budžeta. Glavni izvođač radova je španski Azvi.

Drumsko-železnički Zzeželjev most se nalazi na Koridoru 10. Stari most je srušen u NATO bombardovanja 1999. godine.

Odgovrajući na pitanje novinara zašto se parcijalno otvaraju deonice velikih projekata, Mihajlović je rekla da se otvara ono što se završi i da država kad ima novac i gotov projekat za neku deonicu raspisuje javni poziv i završava ono što je u tom trenutku moguće i da ne vidi nijedan razlog da se to ne pokaže građanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: