"Pitanje koliko će se koristiti Ibarska za godinu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da između Srbije i Kine postoji čelično prijateljstvo.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.08.2017.

13:03

Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

"Naše ekonomske veze rastu iz dana u dan, trgovinska razmena veća je devet odsto“, rekao je Vučić nakon obilaska radova na Koridoru 11 Surčin - Obrenovac, koji gradi kineska kompanija.

On je naveo da je zajednički cilj da se projekti rade brže i efikasnije i poručio da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i razvijati još bolje odnose na svim nivoima.

"Mi se Kinezima brzo završavamo i razgovore i poslove. Mnogi će pokušati spolja da pokvare to prijateljstvo, ali to je čelično prijateljstvo i dalje ćemo ga graditi..

Kako je rekao, "Partneri iz Kine veruju i znaju da želimo da radimo, gradimo i da se razvijamo i da sve dogovoreno ispunjavamo". Vučić je od projekata koji Srbija ima sa kineskim partnerima naveo Pupinov most, kao i deonice auto-puteva.

"Za godinu dana imaćemo potpuno rasterećenje Ibarske magistrale, pitanje je koliko će uopšte više biti korišćena."

Vučić je istakao da se izgradnja deonice Koridora 11 od Surčina do Obrenovca odvija u planiranim rokovima i da je zadovoljan kvalitetom radova kineske kompanije CCCC koja je angažovala i domaće podizvođače. Vučić je pozvao kineske investitore da nastave da ulažu u Srbiji.

U obilasku radova bili su i ministri Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Goran Knežević, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislav Nikolić, ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, direktor Koridora Srbije Zoran Babić i v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Nikolić je rekao da je važna saradnja i izvoz u zemlju "od koje će zavisiti uskoro budućnost i u svetu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: